- Wat doen jullie met de gegevens die jullie verzamelen?

De data die we verzamelen gebruiken we voor analyse doeleinden. Verwerking van data gebeurt te allen tijde geanonimiseerd.
Wij zijn continue bezig om ons systeem verder te verbeteren. Een van deze verbeteringen is dat we - naast het leveren van de technische kwetsbaarheden - binnenkort ook willen komen met een branchegerichte impact analyse. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte en branche kunnen we dan nóg beter gaan communiceren wat de impact van bepaalde kwetsbaarheden kan zijn. Misbruik van een kwetsbaarheid in bijvoorbeeld een informatieve internetsite van een bouwbedrijf kan een heel andere impact hebben ten opzichte van dezelfde technische kwetsbaarheid, maar dan van een online webshop.
De AVG gaat verder dan alleen het uitvoeren van een controle op de kwetsbaarheden. Als een van uw medewerkers bijvoorbeeld een laptop met daarop een bestand met (gevoelige) persoonsgegevens in de trein laat liggen, bent u volgens de AVG verplicht om te melden. Uiteraard kan dit niet met onze periodieke scan afgevangen worden. Desondanks denken wij dat een periodieke controle een uitstekend vertrekpunt kan zijn om aandacht te gaan geven aan een passend beveiligingsbeleid. Vraag uw IT-leverancier of een gespecialiseerde partij naar de mogelijkheden voor verdere begeleiding rond de AVG.